Reabilitare Patrimoniu
Arhitectura
Dezvoltare

Noutati
                              
          
 
Utile
 
Despre
 
   
Cea de-a treia Bienala ACHS a inclus peste 600 de prezentari. RePAD a fost una dintre ele


În perioada 3-8 iunie, Montreal a găzduit cea de-a treia Bienala a Asociației pentru Studii Critice asupra Patrimoniului. 

 

Desfășurată sub tema "What does heritage change?" conferința a reunit peste 600 de participanți provenind de pe toate cele 5 continente. RePAD a fost unul dintre proiectele prezentate la eveniment.

 

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile aici: achs2016.uqam.ca/en/

 

Raportul de participare este disponibil în limba română la secțiunea UTILE / DOCUMENTE / Modele internaționale.

 

Sau, poate fi accesat direct:

http://www.re-pad.ro/files/docs/RAPORT_DE_PARTICIPARE_ACHS.pdf

Marti / 25 noiembrie / ora 18:30 / lnstitutul Francez Bucuresti / Cinema Elvire Popesco / Bd Dacia, nr. 77


La un an de la lansarea ghidului de reabilitare, proiectul RePAD. Reabilitare_Patrimoniu Arhitectura Dezvoltare intra intr-o noua faza. Lansam reteaua de specialisti RePAD.

 

Va invitam sa fiti alaturi de noi la sala cinema Elvire Popesco din cadrul Institutului Francez Bucuresti pentru a lua parte la un eveniment interactiv, dezbatere si instalatie, menit a deschide o perspectiva multidirectionala privind abordarea patrimoniului arhitectural si a familiariza publicul bucurestean cu acest nou concept propus.

 

Ghidul RePAD la Targul International de Carte de la Frankfurt


 Alaturi de celelalte carti selectate in cadrul ’Cele mai frumoase carti din Romania 2014’, in perioada 8 – 12 octombrie, Ghidul RePAD este prezent la cel mai important targ de carte din Europa, Targul International de Carte de la Frankfurt.

 

 http://celemaifrumoasecarti.ro/warm-up-with-beautiful-books-from-romania-la-targul-international-de-carte-de-la-frankfurt-2014/

Ghidul RePAD la Anuala de Arhitectura Bucuresti


 In perioada 17-31 iulie, Ghidul RePAD este prezent la sala Dalles, in cadrul Anualei de Arhitectura Bucuresti

 

http://www.anuala.ro/proiecte/2014/carti/c08/

Ghidul RePAD nominalizat la categoria Cea mai frumoasa carte, sectiunea conceptie grafica, in cadrul Galei Bun de Tipar 2014


 In cadrul editiei din acest an a Galei Bun de Tipar, Ghidul RePAD. Reabilitare_Patrimoniu Arhitectura Dezvoltare a fost selectat printre finalisti, la categoria Cea mai frumoasa carte, sectiunea conceptie grafica.

 

Mai multe detalii sunt disponibile pe: 

http://www.galabundetipar.ro/page/2/

Keywords: galabundetipar.ro
Cand poti spune ca un demers de constientizare incepe sa dea roade?


Atunci cand ti se solicita ajutorul pentru o actiune de implicare concreta. 

 

Daca nu ar fi fost proiectul Case Care Plang, echipa Carol 53 nu ne-ar fi solicitat sprijinul, iar acum nu ne-am fi unit fortele pentru restaurarea monumentului istoric din Bulevardul Carol.

 

Avem nevoie ca proiectul Case Care Plang sa continue pentru ca alte cladiri de patrimoniu sa isi gaseasca un viitor fericit... sau, mai putin trist. 

 

Sustine continuarea inventarierii patrimoniului arhitectural contribuind cu o donatie in cadrul campaniei Case Care [Nu mai] Plang lansate pe crestemidei.ro: 

 

http://crestemidei.ro/en/casecarenumaiplang

 

Si in Romania se intampla lucruri bune, iar tu poti fi parte din ele.

Sustine proiectul Case Care [Nu mai] Plang


La sfarsitul lunii octombrie, casa de pe Anton Pann 29 (Bucuresti) a fost demolata, in urma ei ramanand doar fotografiile realizate in urma cu 7 ani de Anca Dumitrescu si mai tarziu de Iulia Baceanu. Fara eforturile acestor voluntari, nu am fi avut nici macar atat. 

 

Avem nevoie ca proiectul Case Care Plang sa continue.

 

Sustine continuarea inventarierii patrimoniului arhitectural contribuind cu o donatie in cadrul campaniei lansate pe crestemidei.ro… sau mai multe. 

 

Impreuna, putem pregati un viitor mai bun pentru trecutul nostru arhitectural! 

Dezbatere ”Bani pentru Reabilitari”


Joi, 31 octombrie, la ora 17:30, Asociatia Rhabillage organizeaza in cadrul sediului Uniunii Arhitectilor din Romania, din str. J. L. Calderon, nr. 48 (Bucuresti), dezbaterea cu tema Bani pentru reabilitari. Vor participa ca invitati: Gabriela Baciu - Project Manager Asociatia Operatorilor Culturali, Adrian Balteanu - coordonator programe culturale Uniunea Arhitectilor din Romania, Melania Pop - consilier Centrul de Coordonare pentru Reabilitarea  Centrelor Istorice din Timisoara, Silvia Stefanuca - Project Manager Conac Polizu, Alma Cazacu - coordonator proiecte Asociatia Make a Point, Catalin Vasile - reprezentant platforma de crowdfunding Crestem Idei,  Vlad Plaiasu - coordonator Dianei 4, Márk Lóránt Mihát – coordonator proiect Calup

Ghidul RePAD isi intalneste cititorii - RePad
Ghidul RePAD isi intalneste cititorii - RePad
Ghidul RePAD isi intalneste cititorii - RePad
Ghidul RePAD isi intalneste cititorii - RePad
Ghidul RePAD isi intalneste cititorii - RePad
Ghidul RePAD isi intalneste cititorii - RePad
Ghidul RePAD isi intalneste cititorii - RePad
Ghidul RePAD isi intalneste cititorii - RePad
Ghidul RePAD isi intalneste cititorii - RePad
Ghidul RePAD isi intalneste cititorii - RePad
Ghidul RePAD isi intalneste cititorii - RePad
Ghidul RePAD isi intalneste cititorii - RePad
Ghidul RePAD isi intalneste cititorii - RePad
Ghidul RePAD isi intalneste cititorii - RePad
Ghidul RePAD isi intalneste cititorii


Joi, 10 octombrie, în incinta sălii Elvira Popesco, a avut loc lansarea Ghidului RePAD. Cei 120 de participanți la eveniment au primit câte un exemplar gratuit al lucrării și au putut viziona în premieră cele 7 interviuri video ce fac parte integrantă din proiect.

 

Mulțumim Institutului Francez București pentru că a facut posibilă lansarea Ghidului RePAD în cadrul sălii Elvira Popesco și pe terasa Institutului Francez București.

 

De asemenea, mulțumim Murfatlar și Cramei Atelier pentru degustarea de vin oferită.

7 interviuri video cu 7 oameni deosebiti


DVD-ul anexat Ghidului RePAD conţine o serie de 7 interviuri acordate de persoane de referinta in lucrul cu patrimoniul arhitectural.

 

Richard Harding – Founding Associate of Carbon to Zero Consulting,  Radu Ioan Tudorache – Fondator şi Administrator al Fundaţiei Cantacuzino Floreşti, Camelia Csiki – Jurnalist TVR, Steven Borncamp – President of Romania Green Building Council, Theodor Paleologu – Profesor, Deputat şi fost Ministru al Culturii, Stanislas Pierret – Directeur de l'Institut Francais de Roumanie, Loredana Brumă – Preşedinte Asociaţia Rhabillage.

Castigatorul concursului RePAD


În urma selecţiei celor 12 aplicaţii înregistrate în decursul unei săptămâni de competiţie, a fost desemnat câştigător layout-ul propus de Alina Rizescu.

 

Departajarea s-a făcut în baza punctajelor acordate de un juriu pluridisciplinar pentru propunerile înscrise şi a unei medii acordate în baza portofoliului fiecărui participant.

 

Juriul a fost alcătuit din Adrian Ciocăzanu, Francoise Pamfil, Pierre Macé, Radu Magdin şi Loredana Brumă.

 

Pe locul II s-a situat Irina Neatu, iar pe locul III Samira Sarah Natour.

Proiectul RePAD a primit finantare maxima de la AFCN


La a doua sesiune de finanţare a proiectelor editoriale organizată de AFCN, în urma punctajului obţinut, Asociaţia Rhabillage a primit finanţarea maximă pentru realizarea proiectului RePAD.

 

Această reuşită completează prima finanţare obţinută de la Uniunea Arhitecţilor din România prin Timbrul Arhitecturii şi permite astfel demararea proiectului.